Na Biotehničkom fakultetu provjere znanja uglavnom u pisanoj formi  




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore manji broj nastavnika se u januarskom ispitnom roku opredijelio za usmenu provjeru znanja i to na jednogodišnjm magistarskim i doktorskim studijama, gdje je broj studenata mali.

Prodekan za nastavu prof. dr Snježana Hrnčić kaže da se završni ispiti na ovom fakultetu uglavnom odvijaju pisanim putem.

„Završni ispiti na Biotehničkom fakultetu odvijaju se u prostorijama fakulteta, prema rasporedu koji je, za sve nivoe studija, istaknut na veb stranici fakulteta. Na predmetima gdje je veliki broj prijavljenih studenta ispiti se odvijaju po grupama, kako bi se ipoštovale mjere obavezne distance“, saopštila je ona.

U prvoj radnoj nedjelji nakon praznika, studentima na Biotehničkom fakultetu je pružena mogućnost da odrade predispitne obaveze koje nisu završili do kraja decembra, a završni ispiti na tim predmetima počeli su od 18. januara 2021.

„Studenti koji su zaraženi virusom COVID - 19 ili su u samoizolaciji, predmetnim nastavnicima  šalju obavještenje i dokaze o nemogućnosti izlaska na završni ispit. Isto oabavještenje šalju i prodekanu za nastavu“, objašnjava Hrnčić.

Prema njenim riječima, do sada je bilo manje od deset studenta koji su propustili  prvi termin završnog ispita na nekom predmetu.

„Nadamo se da se taj broj neće povećati ni u drugoj polovini ispitnog roka i da u dodatnom korona roku neće  biti puno studenata“, zaključuje ona.

Podsjećamo, Senat Univerziteta Crne Gore je na sjednici održanoj krajem 2020. godine donio odluku kojom se odobrava dodatni ispitni rok studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom COVID-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit. Ovaj rok će se organizovati od 1. do 5. Marta, a u njemu će moći da polažu studenti sa odgovarajućom pratećom dokumentacijom - rješenjem o samoizolaciji ili rezultatom testa sa pozitivnim ishodom na COVID-19.  

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/na-biotehnickom-fakultetu-provjere-znanja-uglavnom-u-pisanoj-formi/

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-biotehnickom-fakultetu-provjere-znanja-uglavnom-u-pisanoj-formi

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.