Razmotreni modeli intenzivnije saradnje Biotehničkog fakulteta i BOKU Univerziteta iz Beča




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U dekanatu Biotehničkog fakulteta održan je sastanak sa prof. dr Hubertom Hasenauerom, rukovodiocem Instituta za gajenje šuma na Univerzitetu prirodnih nauka i prirodnih resursa (BOKU) iz Beča, a donedavno i rektor i predsjednik Senata ovog univerziteta, 1. juna 2022. godine.

Sastanku su pored dekanke prof. dr Božidarke Marković  i prodekana: prof. dr Sanje Radonjić, prof. dr Snježane Hrnčić i prof. dr Zorana Jovovića, prisustvovali i istraživači iz oblasti šumarstva  i srodnih disciplina: doc. dr Milić Čurović i doc. dr Velibor Spalević.

Ova posjeta dolazi nakon višegodišnje dobre saradnje Biotehničkog fakulteta i Univerziteta BOKU kroz više do sada realizovanih i tekućih projekata. Ovom prilikom su razmotreni modeli i mogućnosti još intenzivnije saradnje, a posebno u svjetlu savremenih trendova i izazova visokoškolskih ustanova iz oblasti poljoprivrede i prirodnih resursa. Nakon sagledavanja strukture,  djelatnosti i postignuća Biotehničkog fakulteta, prof. Hasenauer nije krio svoje pozitivne impresije rezultatima naučne i akademske zajednice Biotehničkog fakulteta, kao i da sa zadovoljstvom očekuje jačanje dalje saradnje između ove dvije institucije, čemu će pružiti maksimalnu podršku. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.