Budući studenti Biotehničkog fakulteta biće u prilici da studiraju na najstarijoj naučnoistraživačkoj ustanovi u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na događaju Dani otvorenih vrata, u organizaciji Univerziteta Crne Gore, predstavio se Biotehnički fakultet UCG, najstarija naučnoistraživačka ustanova u Crnoj Gori.

Naučnoistraživački rad realizuje se praktično u svim oblastima poljoprivrede i doskora je bio ključna djelatnost i noseći stub oko kojeg su se razvijale ostale djelatnosti.

Fakultet realizuje brojne nacionalne i međunarodne naučne projekte. Samo u posljednjih pet godina uspješno je realizovano preko 50 istraživačkih projekata (nacionalni, bilateralni, FP7, HERIC, COST, ERASMUS, HORIZON 2020 i dr.), objavljeno preko 150 radova u indeksiranim časopisima (SCI, SCIE, SSCI, SCOPUS, Web of Science), a naučni časopis „Poljoprivreda i šumarstvo“ publikuje se već 60 godina i indeksiran je u Scopusu.

Prirodni nastavak naučnoistraživačkog rada je pružanje stručnih, savjetodavnih i brojnih laboratorijskih usluga. Sa otvaranjem studija 2005. Fakultet je proširio svoju misiju na nastavno-obrazovnu djelatnost koja je danas prioritetna i angažuje najveći dio ukupnih kapaciteta. Nastava se organizuje u skladu sa principima Bolonjske deklaracije po modelu 3+2+3 za akademske i 3+2 za primijenjene studije.

Više o studijskim programima dostupno je u  novom izdanju Informatora



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.