Monografija profesora Janka Andrijaševća u izdanju Routledge-a




Monografija profesora Janka Andrijaševća u izdanju Routledge-a

Američko-britanska izdavačka kuća Routledge objavila je  interdisciplinarnu monografiju redovnog profesora Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore  prof. dr Janka Andrijaševića, pod nazivom "Bog iza paravana: literarni portreti poremećaja ličnosti i religioznosti".

Routledge je vodeći svjetski akademski izdavač u humanističkim i društvenim naukama. Svake godine objavljuje hiljade knjiga i časopisa, služeći naučnicima, instruktorima i profesionalnim zajednicama širom svijeta.

Interdisciplinarna studija književnih likova rasvjetljava relativno nedovoljno proučavan fenomen religijske psihopatije. Bog iza ekrana: literarni portreti religijske psihopatije identifikuje i rigorozno ispituje protagoniste u djelima različitih književnih žanrova, napisanih od strane autora kao što su Oldos Haksli, Džejn Ostin, Sinkler Luis i Stiven King, koji su istovremeno religiozni i pate od različitih poremećaja ličnosti.

Informacija o ovom izdanju dostupna je i na linku https://www.routledge.com/God-Behind-the-Screen-Literary-Portraits-of-Personality-Disorders-and/Andrijasevic/p/book/9781138339040



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.