Univerzitet u Mariboru (Slovenija): Rok 30. novembar 2022.




 

Erasmus+ konkurs za Univerzitet u Mariboru, Slovenija

http://www.um.si/en/international/erasmus/Pages/Faculties-information.aspx

 

Po osnovu institucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu na Univerzitetu u Mariboru u ljetnjem semestru akademske 2022/2023.

Za mobilnost se mogu prijavljivati studenti Biotehničkog, Filozofskog i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo UCG.

STUDENTI

  • Nivo studija: Osnovne, master
  • Oblasti studija: BTF, pedagogija, turizam
  • Broj stipendija: 2
  • Trajanje mobilnosti: 5 mjeseci

Za prijavu na osnovnim i magistarskim studijama  potrebno je podnijeti sljedeća dokumenta u formi traženoj od strane Univerziteta u Mariboru:

1. CV Attachment 4_CV_template

2. Aplikaciona forma 

(Application form with Learning Agreement - please note that it is obligatory to use our own documents from the following web page: https://studentexchange.um.si/ (type mobility: CREDIT MOBILITY!). The document has to be confirmed by the student and the Erasmus+ coordinator or responsible person at the department or faculty and the Erasmus institutional coordinator or responsible person of the sending institution.)

3. Potvrda o studiranju

4. Motivaciono pismo (max. 1 strana A4)

5. Prepis ocjena (Transcript of Records)

6. Kopija pasoša

7. Potvrda o znanju engleskog jezika 1_Certificate English

8. Izjava o mobilnosti Attachment 2_Declaration of student mobility

Ukoliko je je kandidat student sa invaliditetom, dostaviti potvrdu ili naglasiti prodekanu

 

*Napomena:

  • Prihvatljivi sertifikati jezika su sljedeći:
  • Engleski jezik: TOEFL, IELTS, CAMBRIDGE
  • Njemački jezik: Goethe sertifikat
  • Francuski jezik: Delf/Dalf
  • Španski: Dele
  • Italijanski: Cils, Celi

Sva dokumenta potrebna za prijavu mogu se naći na linku: https://www.erasmusplus.um.si/international-students/application/application-for-partner-countries/ takođe, sva uputstva pročitati detaljno!).

  • Potrebna dokumenta je potrebno poslati prodekanima za međunarodnu saradnju, ili prodekanu u čijoj nadležnosti je ista;
  • Napomena: Ukoliko je kandidat položio ispite na magistarskim studijama i  prijavljuje se kako bi studijski boravak iskoristio za izradu magistarske teze, neophodno je u motivacionom pismu navesti plan istraživanja, odnosno oblast i temu istraživanja.

U fazi prijave prevod dokumentacije na engleski jezik ne mora biti ovjeren od strane sudskog tumača.

Postupak prijave:

  • Potrebnu dokumentaciju je potrebno dostaviti prodekanu za međunarodnu saradnju matičnog fakultetaili prodekanu u čijoj je 
  • nadležnosti međunarodna saradnja; Matični fakultet sačinjava rang listu nominovanih studenata u skladu sa Odlukom rektora br. 01-4227 pd 27.12.2018.godine o kriterijumima za izbor studenata u programima mobilnosti. Komisija za izbor studenata i osoblja u programima mobilnosti utvrđuje konačnu listu nominovanih kandidata i šalje je  univerzitetu domaćinu koji vrši konačni izbor kandidata. Ukoliko je kandidat obaviješten od strane univerziteta domaćina da je dobio stipendiju, dužan je da pristupi daljoj proceduri  apliciranja koju će mu univerzitet domaćin poslati mailom (on-line prijava, dostavljanje tražene (dodatne) dokumentacije i sl.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije fakultetima: 30. novembar 2022. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.