Predstavljanje Kancelarije za projekte Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Novoformirana Kancelarija za projekte Univerziteta Crne Gore predstavljena je na održanom sastanku sa prodekanima za međunarodnu saradnju, prodekanima za nauku i ostalim predstavnicima organizacionih jedinica, 14. juna, u Rektoratu UCG.

Na sastanku na kojem su razmatrene vrste i načini buduće saradnje i podrške koju će Kancelarija pružati organizacionim jedinicama, prisustvovali su: prof. dr Sanja Peković, prorektorica za internacionalizaciju UCG, dr Srna Sudar, rukovoditeljka Kancelarije za projekte, saradnici u Kancelariji – Vladan Perazić, Nikola Pavlović, mr Filip Petrović, kao i predstavnici organizacionih jedinica.

Kancelarija za projekte je formirana u aprilu 2022. godine, u skladu sa orjentacijom UCG-a ka efikasnijem funkcionisanju, njegovoj modernizaciji, poboljšanju kvaliteta i jačanju organizacionih i kadrovskih kapaciteta.

Nakon što su se predstavili članovi tima Kancelarije za projekte, prorektorka Sanja Peković je istakla da je cilj djelovanja Kancelarije da pruži podršku u svim fazama projektnih aktivnosti na UCG-u, u svrhu boljeg identifikovanja potencijalnih projekata, boljeg partnerskog povezivanja i efikasnijeg rada na projektima.

Dr Srna Sudar je predstavila opseg djelatnosti i nadležnosti Kancelarije, realizovane aktivnosti, navela je projekte u čijoj pripremi i/ili realizaciji je uzela učešće Kancelarija. Posebno je istakla konkretne instrumente podrške koju pruža Kancelarija – šta je realizovano i planirano u skorijem periodu, u svrhu efikasnijeg planiranja/pripreme, prijavljivanja, realizacije i praćenja projekata. Primjeri instrumenata podrške koje je realizovala Kancelarija su „Priručnik za upravljanje projektima“, u kojem su data administrativna pravila i smjernice za realizaciju tekućih projekata iz oblasti jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju u programu Erasmus+, kao i elektronska baza projekata UCG-a, koja je struktuirana tako da može pružiti potrebne informacije za navođenje referenci prilikom prijavljivanja novih projekata. Tokom sastanka je diskutovano kako postojeću bazu podataka o projektima unaprijediti i ubuduće ažurirati, da bi sistem podrške koju pruža Kancelarija bio još efikasniji.

Predstavnicima organizacionih jedinica je sugerisano da prate internet stranicu Kancelarije, na kojoj se, između ostalog, redovno objavljuju informacije o aktuelnim programima finansiranja projekata.

Izražena je obostrana spremnost – Kancelarije za projekte i predstavnika organizacionih jedinica – za dalju komunikaciju i saradnju po svim pitanjima vezanim za tekuće i buduće projekte, sa uvjerenjem da će to dovesti do povećanja broja projekata i njihove uspješnije realizacije.

Prezentacija prikazana na današnjem sastanku se nalazi na ovom linku:

PREZENTACIJA KANCELARIJE ZA PROJEKTE

Internet stranica Kancelarije za projekte se nalazi na ovom linku:

https://www.ucg.ac.me/rektorat/projects

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.