Renovirana biblioteka Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je renovirao prostorije biblioteke Prirodno-matematičkog fakulteta u okviru zgrade tehničkih fakulteta u Podgorici, a tim povodom je vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović posjetio biblioteku ovog fakulteta.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 15.000 eura, kojom će se, u skladu sa savremenim zahtjevima i standardima ove djelatnosti, unaprijediti funkcionalnost biblioteke.

Investicijom su riješeni problemi nastali usljed dugogodišnje eksploatacije prostora. Adaptiran je cjelokupni enterijer i nabavljen novi mobilijar, zamijenjena bravarija i stolarija, cjelokupna elektroinstalacija, kao i sistemi za klimatizaciju.

Prethodno su završeni gipsarski, molerski radovi, kao i postavljanje podnih obloga i rasvjete. Cjelokupna adaptacija prostorija biblioteke je završena 7. aprila 2021. godine.

Projekat je dio opšte težnje Univerziteta Crne Gore da modernizuje infrastrukturne kapacitete na organizacionim jedinicama, unaprijedi sisteme podrške studentima i  poboljša uslove studiranja.  

Tokom posjete, vršilac fukcije rektora Božović razgovarao je sa zaposlenima u biblioteci o funkcionalnosti renoviranog prostora, zajedno sa mr Nevenom Mašanović, sa Arhitektonskog fakulteta UCG, nadležnom za realizaciju projekta i šeficom kabineta Dijanom Jovanović

Medijske objave:

https://www.in4s.net/renovirana-biblioteka-prirodno-matematickog-fakulteta-univerziteta-crne-gore/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.