Univerzitet Crne Gore obezbjeđuje sistematski pregled i dodatno zdravstveno osiguranje za sve zaposlene 




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je, na inicijativu rektora prof. dr Vladimira Božovića, omogućio za preko 1000 zaposlenih besplatno korišćenje usluga dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja — sistematski pregled i vanbolničko liječenje u širokoj mreži privatnih medicinskih ustanova.

„Svaki zaposleni Univerziteta Crne Gore predstavlja bitnu kariku u podršci razvojnog puta budućih generacija. Stoga, menadžment Univerziteta ima važan zadatak u stvaranju kvalitetne i stimulativne atmosfere za rad svih na Univerzitetu Crne Gore. Razumijemo da je svaki zaposleni, a posebno zadovoljan zaposleni, najbolji ambasador našeg univerziteta“, kazao je rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović. 

Za svakog zaposlenog, na godišnjoj osnovi, pored redovnog sistematskog pregleda, data je mogućnost i vanbolničkog liječenja u slučaju potrebe, sa gornjim limitom od 1000 eura. Zaposleni će moći da koriste zdravstveno osiguranje od 27. marta, odmah po dobijanju zdravstvenih kartica sa ličnim podacima, brojem polise i ostalim bitnim podacima.   

Sistematski pregled predviđen je za sve zainteresovane zaposlene u podgoričkoj Poliklinici Filipović, dok za ostale usluge u svim gradovima postoje ugovori sa medicinskim ustanovama koje su uključene u mrežu. Ukoliko zaposleni ne može pronaći adekvatnu uslugu u mreži ponuđenih ustanova, može izabrati ustanovu i van date mreže, pri čemu je onda lična participacija  30% od ukupne cijene usluge.

Bitan korak, prije korišćenja bilo koje zdravstvene usluge iz ponuđenog paketa je, kako je rečeno na prezentaciji koju je upriličila gospođa Biljana Zeković iz Lovćen osiguranja, obaveza korisnika da kontaktira Medicinski kontakt centar osiguranja kako bi se evidentirao i dobio dalja uputstva.

Za više informacija o uslugama dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, u prilogu ovog teksta, dostupna je prezentacija Lovćen osiguranja i mreža zdravstvenih ustanova kod kojih se mogu koristiti.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.