U Briselu predstavljene nove inicijative Univerziteta Crne Gore: Unapređenje edukativne platforme na polju informacione bezbjednosti




U Briselu predstavljene nove inicijative Univerziteta Crne Gore: Unapređenje edukativne platforme na polju informacione bezbjednosti

Nove inicijative Univerziteta Crne Gore na polju unapređenja edukativne platforme za informacionu bezbjednost i značaj saradnje sa Vladom Fransucke i Vladom Slovenije na projektu Regionalnog Centra borbu protiv sajber kriminala (WB3C), predstavljeni su na dvodnevnoj sjednici Evropskog koledža za bezbjednost i odbranu (ESDC) u Briselu. 

Univerzitet Crne Gore je odnedavno dio ovog Evropskog koledža za bezbjednost i odbranu, koji daje stručnu i finansijsku podršku u sprovođenju istraživanja, organizaciji edukativnih aktivnosti, konferencija i događaja kojim se promovišu primijenjena istraživanja na polju informacione bezbjednosti. Kroz članstvo u ovom koledžu UCG je ovlašćen da sprovodi treninge i izdaje sertifikate po programima ESDC-a.

Fokus ove sjednice, održane 22. i 23. februara u Briselu, bio je na postojećem stanju u oblasti edukacije na polju informacione bezbjednosti, treninga, vježbi i evaluacija. Formulisani su predlozi za reviziju i razvoj seta novih edukativnih modela u skladu sa preporukama Evropske agencije za sajber bezbjednost (ENISA). 

Prezentaciju o inicijativima UCG, u svojstvu člana Izvršnog Akademskog odbora ESDC-a, održala je dr Andreja Mihailović, saradnica na Pravnom fakultetu UCG. 

Na dvodnevnoj sjednici usvojeni su izvještaji o realizovanim aktivnostima u akademskoj 2022/23. godini i razmatrano je niz pitanja u domenu informacione bezbjednosti. 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.