Poziv za dobrovoljnu akciju davanja krvi Univerziteta Crne Gore 15. juna: Prijave u toku




Poziv za dobrovoljnu akciju davanja krvi Univerziteta Crne Gore 15. juna: Prijave u toku

Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi 15. juna, u 10.00 sati, u zgradi tehničkih fakulteta.  

Prema informacijama Zavoda,  svakom četvrtom građaninu je neophodna transfuzija krvi tokom života, dok tek svaki četrdeseti da krv jednom godišnje. Krv je jedini lijek koji nema zamjenu i ne može se dobiti vještačkim putem te su davaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka.

Pozivamo zaposlene Univerziteta Crne Gore kao i studente da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i da humanim činom - davanjem krvi, nesebično pomognu nekome kome od ove dragocjene tečnosti zavisi poboljšanje zdravstvenog stanja, pa i život.

Prijavu za dobrovoljnu akciju, uz lične podatke (ime i prezime), potrebno je poslati na mejl adresu pr@ucg.ac.me  ili podatke ostaviti pozivom na broj 020/414-274, do 13. juna 2023. godine. 

U elektronskom Vodiču Zavoda za transfuziju krvi  možete naći odgovore na pitanja ko sve može dati krv, kako se pripremiti,  te kako se ponašati nakon davanja krvi. 

Poziv preko jutarnjeg programa RTCG



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.