Radna posjeta univerzitetskim jedinicama u Kotoru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je danas, zajedno sa članovima Upravnog odbora, Senata UCG i dekanima posjetio univerzitetske jedinice u Kotoru: Institut za biologiju mora, Pomorski fakultet i Fakultet za turizam i hotelijerstvo.

U radnoj posjeti, čiji je povod upoznavanje sa brojnim aktivnostima ovih jedinica, bili su i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, prorektorice prof. dr Đuđica Perović i prof. dr Irena Orović, direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta doc. dr Sanja Peković.

Na Pomorskom fakultetu, dekan prof. dr Špiro Ivošević je predstavio opremu za obavljanje bogatog obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, koji je Fakultet nabavio realizacijom niza naučnoistraživačkih projekata sa partnerima iz inostranstva, srodnim obrazovnim i privrednim institucijama. Riječ je o nautičkim i brodomašinskim simulatorima, GMDSS simulator, High Voltage, Off shore, DP (Dynamic position), te simulator širenja naftnih mrlja u moru.

Tokom posjete Institutu za biologiju mora, direktor Mirko Đurović je podsjetio da je Institut već više od pola vijeka je prepoznat kao respektabilna međunarodna naučna ustanova, a danas i kao nezaobilazan partner u svim važnijim regionalnim i evropskim projektima koji se bave istraživanjem i zaštitom Jadranskog mora i Mediterana uopšte.

Dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatijana Stanovčić je kazala da ovaj Fakultet nudi atraktivne i moderne studijske programe koji predstavljaju budućnost i najbolju perspektivu za razvoj Crne Gore. Utoliko više što je, kako je podsjetila, Fakultet pridruženi član Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) i međunarodne asocijacije koja podržava obrazovanje i obuku u turizmu EURHODIP.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.