U okviru saradnje Univerziteta sa Češkom trgovinskom komorom prorektor Boris Vukićević boravio u posjeti kineskim univerzitetima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na poziv Češke trgovinske komore prorektor Univerziteta Crne Gore prof. dr  Boris Vukićević boravio je od 7. do 15. aprila 2019. godine u posjeti univerzitetima u Narodnoj Republici Kini. Fokus posjete bio je na međuuniverzitetskoj saradnji, razmjeni studenata, edukatora i studijskih posjeta i uspostavljanju saradnje u oblasti nauke i istraživanja.

Pored Univerziteta Crne Gore, u delegaciji Češke trgovinske komore  bili su i rektori, prorektori i dekani sa Tehničkog univerziteta u Brnu, Univerziteta Gregor Mendel u Brnu, Univerziteta u Južnoj Češkoj, Tehničkog univerziteta u Ostravi, Visoke ekonomske škole u Češkim Buđejovicama i Međunarodne akademije za trgovinu i diplomatiju Češke trgovinske komore, kao i predstavnici regionalnih vlasti iz Češke Republike.

Delegacija je posjetila univerzitete i druge obrazovne institucije u kineskoj provinciji Đangsu, uključujući Nanjing University of Technology, Nanjing University of Science and Technology, Huaihai Technical College, Suqian High School, Suqian Open University, Suqian Zeda Vocational Technical College, Suqian Laiser Industrial Park i China University of  Mining and Technology.

Prorektor Vukićević je predstavio kineskim i čeŠkim kolegama Univerzitet Crne Gore. U razgovorima su razmatrane mogućnosti saradnje Univerziteta Crne Gore i čeških i kineskih univerziteta, kao i Češke trgovinske komore, i zaključeno je da postoji veliki potencijal i zainteresovanost za dalji razvoj saradnje.

 

https://fosmedia.me/infos/drustvo/vukicevic-boravio-u-posjeti-kineskim-univerzitetima

https://volimpodgoricu.me/2019/04/22/u-okviru-saradnje-univerziteta-sa-ceskom-trgovinskom-komorom-prorektor-boris-vukicevic-boravio-u-posjeti-kineskim-univerzitetima/

https://www.mladiniksica.me/prorektor-boris-vukicevic-u-posjeti-kineskim-univerzitetima/

https://www.mladiniksica.me/tag/prorektor-boris-vukicevic/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.