Upravni odbor nije prihvatio ostavku predsjednika Duška Bjelice




Upravni odbor nije prihvatio ostavku predsjednika Duška Bjelice

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore potvrdio je na današnjoj sjednici imenovanje tri nova predstavnika osnivača u tom tijelu. Riječ je o generalnoj sekretarki Vlade Crne Gore Nataši Pešić, generalnoj direktorici Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Muberi Kurpejović i državnom sekretaru u Ministarstvu javne uprave Goranu Jovetiću.

Na sjednici, sa jednim glasom protiv, nije prihvaćena ostavka predsjednika Upravnog odbora prof. dr Duška Bjelice, i sa jednoglasnim prijedlogom predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore u UO da ostane na toj funkciji, navodi se u saopštenju nakon sjednice Upravnog odbora.

Članovi Upravnog odbora upoznati su prijedlogom budžetskog zahtjeva Univerziteta Crne Gore za 2018. godinu koji je uputio rektor. Finansijskim planom predviđeno je da Univerzitet Crne Gore prihoduje 31.727.599,88 eura, a da rashodi budu 31.506.139,79 eura. Od prihoda od Budžeta Crne Gore očekuje se iznos od 22.281.259,91 euro. U 2017. godini od Budžeta je dobijen iznos od 17.357.288,10 eura.

Na sjednici Upravnog obora razmatrana je i Informacija o upisu na studijski program Visoka medicinska škola Medicinskog fakulteta, koju su sačinjavali svi materijali upućeni sa Univerziteta Crne Gore i dobijeni od Vlade, o čemu su detaljno razmijenjena mišljenja i argumentacija za i protiv, kaže se u saopštenju.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.