Rektor Nikolić i predsjednik Bjelica čestitali pobjedničkom košarkaškom timu Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

FOTO GALERIJA

Pobjedničku košarkašku ekipu Univerziteta Crne Gore, koja je osvojila pehar na tradicionalnom međunarodnom turniru u Dubrovniku, danas su svečano, u Rektoratu UCG, primili rektor Univerziteta prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica.

Rektor Nikolić i predsjednik Bjelica su pozdravili uspjeh tima i čestitali na pobjedničkom rezultatu koji služi na čast i njima i cijeloj akademskoj zajednici Univerziteta Crne Gore.

"Ovo je veoma važan korak u pogledu vidiljivosti Univerziteta Crne Gore i povećanja intrernacionalizacije. Želimo da i dalje postižete ovakve rezultate, kako na terenu, tako i na studijama i u životu", kazao je rektor Nikolić.

Predsjednik Bjelica im je poručio da su ovakva sportska takmičenja odlična prilika za uvezivanje i uspostavljanje kontakata sa kolegama iz regiona.  

"Upornost, istrajnost u treninzima su jednako važni na terenu, koliko i na svim ostalim poljima, pa vam želim da i dalje nastavite utvrđenom stazom uspjeha", kazao je Bjelica. 

Članovi ekipe kojima su lično čestitali rektor Nikolić i predsjednik Bjelica su studenti: Vaso Popović, Radonja Pejović, Nikola Janković, Nikola Agramović, Miloš Lalović, Luka Šćepanović (sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje), Luka Nikaljević, Dejan Džaković (Elektrotehnički fakultet), Dušan Živković, Nikola Vuković, Miljan Dautović (Ekonomski fakultet) i Dejan Posuka (Mašinski fakultet).

Tim je do zlata stigao pobijedivši u svim mečevima. Pobijedili su tim Univerziteta u Zenici (53-40), tim Sveučilišta u Dubrovniku (51-28). U polifinalu su bili bolji od Sveučilišta u Mariboru (60-43), i na kraju, u finalu slavili protiv Sveučilišta u Dubrovniku, rezultatom 75-44.

Trener ove ekipe je bio Danilo Zeković (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje), a selektor doc. dr Milovan Ljubojević (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje).

Međunarodni turnir “Vedran Jelavić” je krajem protekle godine u Dubrovniku okupio preko 120 učesnika u muškoj košarci i ženskoj odbojci. 

Ekipa Univerziteta Crne Gore učestvuje već tri godine zaredom, tri puta igra u finalu i po drugi put donosi zlatni pehar. 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/59718-kosarkaska-ekipa-univerziteta-crne-gore-sampion-medunarodnog-turnira-u-dubrovniku

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=10&objava_id=59697

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=10&objava_id=59646

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=59533

 

Medijske objave:

https://makanje.me/clanak/632

https://m.cdm.me/sport/kosarka/nikolic-i-bjelica-ugostili-kosarkase-ucg/

https://www.mladiniksica.me/rektor-nikolic-i-predsjednik-bjelica-cestitali-pobjednickom-kosarkaskom-timu-univerziteta-crne-gore/amp/

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.