Studentska konferencija u Mariboru – SCiM 2019.




Studentska konferencija u Mariboru – SCiM 2019.

Studentska organizacija Univerziteta u Mariboru poziva sve zainteresovane studente da se prijave i učestvuju na Međunarodnoj studentskoj konferenciji (SCiM) koja će se održati u Mariboru, od 1. do 10. jula 2019. godine.

 Proces prijave će biti otvoren od 1. februara do 28. februara (23:59) 2019. godine.

SCiM je međunarodna studentska konferencija na kojoj se okuplja 60 studenata iz cijelog svijeta kako bi prisustvovali raznim edukativnim radionicama i učestvovali u širokom spektru društvenih aktivnosti konferencije.

Glavna svrha konferencije je da se ujedine studenti iz različitih zemalja i da im se omogući sticanje novih znanja i umrežavanje.

Tema ovogodišnje konferencije je “Izazovi mladih u savremenom svijetu”.

ImageCilj je da se skrene pažnja na sve glavne probleme sa kojima se mladi danas suočavaju, kao i da se razvije svijest studenata kako da se nose sa bilo kojom vrstom problema.

U okviru konferencije participanti će imati priliku da učestvuju u jednoj od šest radionica vezanih za izazove, kao što su: rad na ravnoteži između posla i života, prevencija i smanjenje stresa, emocionalna inteligencija, razvoj karijere i pronalaženje cirkuskog duha.

 

Cijena je 100 € i ne pokriva troškove putovanja. Cijena uključuje smještaj, hranu (3 jela dnevno), troškove radionica, poslijepodnevne i večernje aktivnosti, dvodnevnu ekskurziju po Sloveniji i poklon dobrodošlice.

Kako bi se pridružili, morate ispuniti određene uslove:

▪ morate imati između 18 i 28 godina

▪ morate biti student ili osoba koja je nedavno završila studije

▪ morate predati prijavni obrazac koji je dostupan na internet adresi http://www.scim.si/application/

 

Više informacija o Međunarodnoj studentskoj konferenciji pronaći ćete na adresi  http://www.scim.si/ ili u fajlu koji možete preuzeti ovdje.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.