Održana obuka u okviru EURAXESS TOPIV projekta u Borovecu, Bugarska




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obuka pod nazivom "Network-Wide Training of ESCs and ECPs for Capacity Building" je održana 7. novembra 2019. godine u Borovecu (Bugarska). Ispred radnog tima Univerziteta Crne Gore, ovom događaju je prisustvovala MSc Maja Škurić.  

Glavna tema obuke se odnosila na usvajanje Evropske povelje za istraživače i dobijanje HRS4R priznanja koje se dodjeljuje organizacijama nakon ispunjenja niza aktivnosti koje su propisane ovom poveljom. Neke od njih se odnose na: povećanje mobilnosti istraživača, pružanje podrške od strane Centara za razvoj karijere, obezbjeđenje fleksibilnog radnog okruženja kao i kontinualno finansiranje obuka istraživačima koje se održavaju na drugim institucijama. Veoma važne radionice o Open Science and Responsible Research and Innovation konceptu i funkcionalnostima nacionalnih portala su održane u popodnevnim sekcijama, kada su učesnici bili u prilici da aktivno učestvuju, prenesu svoja iskustva i daju preporuke za korišćenje EURAXESS mreže.

Na portalu je registrovano oko 120.000 korisnika i približno 16.000 registrovanih organizacija. Jedna od njih je i naš Univerzitet, kao Centar za koordinaciju aktivnosti EURAXESS mreže u Crnoj Gori, koji nastavlja da radi na povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti svojih istraživača, što predstavlja jednu od najvažnijih aktivnosti implementacije Strategije razvoja Univerziteta Crne Gore do 2024. godine.

Obuka u Borovecu predstavlja samo jedan u nizu događaja koji će se realizovati u okviru projekta pod nazivom: “Open EURAXESS – To strengthen the effectiveness and optimize the services of all partners in an innovative and open EURAXESS Network – EURAXESS TOPIV”.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.