Predstavnici Univerziteta Crne Gore i Hipotekarne banke razgovarali o mogućnostima saradnje




Predstavnici Univerziteta Crne Gore i Hipotekarne banke razgovarali o mogućnostima saradnje

Mogućnosti podrške studentima Univerziteta Crne Gore na njihovom karijernom putu kroz digitalnu plaformu Jobiri, bili su povod sastanka vlasnika Hipotekarne banke Miljana Todorovića i njegovih saradnika sa prorektoricom UCG prof. dr Sanjom Peković i menadžerom Karijernog Centra UCG Ivicom Todorovićem.

Vlasnik Hipotekarne banke, gospodin Todorović, iskazao je spremnost Banke, kao društveno odgovorne kompanije, da investicijom u pristup ovoj digitalnoj platformi podrži napore Univerziteta Crne Gore i Karijernog centra u pružanju podrške studentima u povezivanju sa poslovnim svijetom.

Platforma Jobiri koja bi sadržala profile prijavljenih studenata i poslodavaca koji imaju saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, predstavlja alat pomoći, prije svega za mlade, u svim koracima na putu do posla. Tokom kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, kroz ovu platformu, studenti mogu dobiti pomoć kroz gotove modele opisa radnog iskustva ili motivacije. Platforma sadrži i 145 video tutorijala u trajanju od po tri minuta koji  prate kompletan proces traženja posla, počev od kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, do pripreme za intervju i povratne informacije o performansu, objasnila Bojana Perović, osnivač Agencije „Minuta do posla“ i zastupnik digitalne platforme Jobiri u Crnoj Gori. Ona je dodala da bi ova platforma predstavljala, prije svega, administrativnu pomoć Karijernom centru, u praćenju studenata na karijernom putu.

Prorektorica Peković je pozdravila zainteresovanost Hipotekarne banke da podrži studente Univerziteta Crne Gore, pogotovo u vremenu kada se suočavaju sa izazovima pandemije i kada je potrebno da jačaju i razvijaju digitalne vještine i kompjutersku pismenost, pa i u domenu traženja svog puta na poslovnom planu.

Menadžer Karijernog centra UCG Todorović predstavio je aktivnosti ovog centra kao servisa podrške studentima sa ciljem što bolje pripreme za tržište rada i podsticanja razvoja preduzetničke svijesti, ali i podrške srednjoškolcima u odabiru budućeg poziva i pripreme za akademsku sredinu. On je iskazao zadovoljstvo zbog otvaranja mogućnosti saradnje i njene formalizacije na polju koje administrativno može umnogome olakšati rad Karijernog centra.  

 

Medijske objave:

https://mina.news/mina-business/spremni-da-investiraju-u-digitalnu-platformu-jobiri/

https://www.in4s.net/predstavnici-univerziteta-crne-gore-i-hipotekarne-banke-razgovarali-o-mogucnostima-saradnje/

https://www.antenam.net/drustvo/213294-predstavnici-univerziteta-crne-gore-i-hipotekarne-banke-razgovarali-o-mogucnostima-saradnje

https://www.portalanalitika.me/clanak/predstavnici-univerziteta-crne-gore-i-hipotekarne-banke-razgovarali-o-mogucnostima-saradnje

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.