Dekanka Jovović budućim studentima humanistike: Slušajući srce na najbolji način možete konkretizovati svoje apstrakcije!




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Image

U svijetu u kome živimo, humanistika nikada nije bila potrebnija. Možda ga nove tehnologije čine udobnijim, ali samo ga ona može oplemeniti i spasiti.

Oduvijek sam sanjala da se bavim kreativnim poslom izvan rutine, koji duhu daje širinu, vitalnost i mladost. Studirala sam sa lakoćom, jer su me motivisali ljubav i interesovanje. U epilogu, kulturni kapital, akumuliran na filološkim studijama, omogućio mi je da jednako uživam i u procesu i u rezultatu rada. Iako racionalni razlozi nisu bili na mojoj strani – humanistika devedesetih nije bila u modi, moj život su ispunili zanimljivi ljudi, kreativni poslovi, melodije stranih jezika, otvorena vrata različitih kultura i čitav niz zanimanja koje sam promijenila u profesionalnoj horizontali prije nego što sam postala dekan. Posebno zadovoljstvo i privilegiju predstavlja prilika da se oblikuju i usmjeravaju talenti mladih ljudi koji pred vašim očima rastu i pronalaze svoj put.

Slušajući srce na najbolji način možete konkretizovati svoje apstrakcije!

 

Dekan, prof. dr Tatjana Jovović

 

Korisni linkovi: 

- Linkovi za informacije o upisu na Univerzitet Crne Gore



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.