Odluka o raspisivanju izbora za člana Studentskog parlamenta UCG na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG




Podgorica, 27. septembar 2022.

Broj: 01- 333

 

PREDMETIzbor člana Skupštine Studentskog parlamenta UCG na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, za mandatni period 2022-2024

 

Na osnovu člana 10 Statuta Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i članova 13, 14 i 30 Pravilnika o organizaciji izbora za članove Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, predsjednika i članove studentskih vijeća na univerzitetskim jedinicama, donosim

 

 O D L U K U



 I Raspisuju se izbori za člana Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG, za mandatni period 2022. – 2024.

 II Rok za dostavljanje kandidatura je 7 (sedam) dana. Rok za predaju kandidatura je do utorka, 04.10.2022. godine.

 III Kandidature se podnose Univerzitetskoj izbornoj komisiji (UIK) sa naznakom – Kandidatura za izbore za člana Skupštine Studentskog parlamenta UCG za mandatni period 2022-2024. Kandidature se dostavljaju u kancelariji Studentskog parlamenta UCG svakog dana od 10 do 15 sati, a najkasnije do utorka, 04.10.2022. do 15 sati.

 IV Neblagovremene prijave, UIK neće uzeti u razmatranje.

 Dokumentacija koja se dostavlja uz kandidaturu propisana je članom 30 Pravilnika o organizaciji izbora za članove Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, predsjednika i članove studentskih vijeća na univerzitetskim jedinicama.

 VI Obrazac za kandidaturu se preuzima u kancelariji Studentskog parlamenta UCG, ul. Cetinjska br. 2, zgrada Rektorata UCG, Podgorica.

 VII UIK utvrđuje konačnu listu kandidata i objavljuje je na oglasnoj tabli univerzitetske jedinice.

 VIII Univerzitetska izborna komisija donosi odluku o terminu održavanja izbora iz stava I ove odluke. Izbori moraju da budu održani najranije 15, a najkasnije 30 dana od dana raspisivanja.

 IX Za sprovođenje postupka izbora iz stava I ove odluke, zadužena je Univerzitetska izborna komisija formirana Odlukom SPUCG br. 01-329/1 od 26.09.2022. godine.

  X Konačne rezultate izbora utvrđuje UIK i na oglasnoj tabli univerzitetske jedinice objavljuje imena izabranog studenta povjerenika Fakulteta za turizam i hotelijerstvo UCG odnosno člana Skupštine SPUCG za mandatni period 2022-2024.

 XI Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se na zvaničnom sajtu Studentskog parlamenta UCG i oglasnoj tabli Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

 

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG

Andrej Vukčević



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.