Rektorat

Renovirana biblioteka Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore
Univerzitet Crne Gore je renovirao prostorije biblioteke Prirodno-matematičkog fakulteta u okviru zgrade tehničkih fakulteta u Podgorici, a tim povodom je vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović posjetio biblioteku ovog fakulteta.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 15.000 eura, kojom će se, u skladu sa savremenim zahtjevima i standardima ove djelatnosti, unaprijediti funkcionalnost biblioteke.

Investicijom su riješeni problemi nastali usljed dugogodišnje eksploatacije prostora. Adaptiran je cjelokupni enterijer i nabavljen novi mobilijar, zamijenjena bravarija i stolarija, cjelokupna elektroinstalacija, kao i sistemi za klimatizaciju.

Prethodno su završeni gipsarski, molerski radovi, kao i postavljanje podnih obloga i rasvjete. Cjelokupna adaptacija prostorija biblioteke je završena 7. aprila 2021. godine.

Projekat je dio opšte težnje Univerziteta Crne Gore da modernizuje infrastrukturne kapacitete na organizacionim jedinicama, unaprijedi sisteme podrške studentima i  poboljša uslove studiranja.  

Tokom posjete, vršilac fukcije rektora Božović razgovarao je sa zaposlenima u biblioteci o funkcionalnosti renoviranog prostora, zajedno sa mr Nevenom Mašanović, sa Arhitektonskog fakulteta UCG, nadležnom za realizaciju projekta i šeficom kabineta Dijanom Jovanović

Medijske objave:

https://www.in4s.net/renovirana-biblioteka-prirodno-matematickog-fakulteta-univerziteta-crne-gore/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 544