Potpisana Povelja unutrašnje revizije Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povelju unutrašnje revizije Univerziteta Crne Gore potpisali su danas vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i rukovodilac Službe za unutrašnju reviziju mr Predrag Radunović.

Povelja unutrašnje revizije je formalni dokument koji definiše svrhu, ovlašćenja i odgovornost aktivnosti unutrašnje revizije u skladu sa Misijom unutrašnje revizije i obaveznim elementima Međunarodnog okvira profesionalne prakse unutrašnje revizije.   

Povelja uspostavlja poziciju Službe za unutrašnju reviziju na Univerzitetu Crne Gore, uključujući i prirodu odnosa funkcionalnog izvještavanja rektora, odnosno rukovodstva od strane rukovodioca Službe za unutrašnju reviziju, daje ovlašćenje za pristupanje dokumentaciji, evidencijama, zaposlenima i sredstvima od značaja za obavljanje revizije i definiše obuhvat rada Službe za unutrašnju reviziju.

Služba za unutrašnju reviziju se obavezuje ovom poveljom da pruža Rektoru objektivno i stručno mišljenje i savjete o adekvatnosti funkcionisanja sistema upravljanja, upravljanja rizicima i kontrolama, u skladu sa zakonom.

Revizija obuhvata sve programe, aktivnosti i procese na Univerzitetu Crne Gore, uključujući reviziju sistema, usklađenosti, uspješnosti poslovanja, finansijsku reviziju i reviziji informacionih sistema. Uključuje i reviziju korišćenja sredstava iz fondova EU i drugih fondova i resursa koja obezbjeđuju međunanarodna tijela ili institucije. 

Povelja unutrašnje revizije stupila je na snagu danas, sa potpisivanjem od strane Rektora Univerziteta Crne Gore i Rukovodioca Službe za unutrašnju reviziju, čime je prestala da važi Povelja unutrašnje revizije broj 01-34 , potpisana 11. januara 2018. godine.

 

Dokument: Povelja unutrašnje revizije UCG



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.