Konstruktivnom diskusijom i dijalogom ka predstojećem procesu akreditacije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sastanak proširenog rektorskog kolegijuma na kojem su, pored rektora i prorektora, prisustvovali dekani organizacionih jedinica, održan je na Univerzitetu Crne Gore. Na kolegijumu je razmatran plan predstojeće akreditacije studijskih programa Univerziteta Crne Gore, te je dogovoreno da se u cilju efikasnijeg djelovanja formiraju radne grupe na organizacionim jedinicama, a načelno su definisani i rokovi za pripremu akreditacionih materijala.

Prorektor za nastavu prof. dr Veselin Mićanović osvrnuo se na generalne smjernice i preporuke za sprovođenje predstojećeg procesa, te obrazložio neke od osnovnih ciljeva koji se tiču optimizacije nastavnih aktivnosti, racionalizacije eksternog angažmana, kao i usklađivanja upisne politike i potreba tržišta rada. Takođe otvorene su mogućnosti za dodatno obogaćivanje nastavne ponude kroz akreditacije studijskih programa na engleskom jeziku, Distance Learning programa, kao i međunarodnih studijskih programa koji omogućavaju sticanje dvojnih diploma sa inostranim partnerskim institucijama.

Dekani su diskutovali o specifičnim izazovima koji se tiču nastavnog procesa na organizacionim jedinicama kojima rukovode, uključujući i mogućnosti za organizovanje praktične nastave.

Na sastanku je dogovoreno da će se proces pripreme akreditacionog materijala organizovati kroz pojačanu saradnju svih instanci unutar Univerziteta Crne Gore, kako bi kroz uvažavanje specifičnosti koje postoje na organizacionim jedinicama, kreirali kvalitetne i atraktivne studijske programe za naredni petogodišnji period.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/konstruktivnom-diskusijom-i-dijalogom-ka-predstojecem-procesu-akreditacije

https://fosmedia.me/infos/drustvo/konstruktivnom-diskusijom-i-dijalogom-ka-predstojecem-procesu-akreditacije

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.