Rektorat

Posjetom počasnog konzula Rumunije dogovorena buduća saradnja sa Univerzitetom u Krajovi
Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović sastao se danas, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, sa počasnim konzulom Rumunije u Crnoj Gori Jonom Dekoneskuom (Ion Deaconescu) sa kojim je razgovarao o povezivanju najstarije visokoobrazovne institucije u Crnoj Gori i rumunskih institucija visokog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i prorektorka za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković, prorektor za nastavu UCG prof. dr Veselin Mićanović, konzul Rumunije u Crnoj Gori Radu Gorincioi, sekretar počasnog konzulata Kristi Alekandroiu (Cristi Alexandroiu) i prof. Klaudiu Margaritesku (Claudiu Margaritescu) sa Univerziteta za farmaciju i medicinu iz Krajove.

Rektor Božović je naveo da Univerzitet Crne Gore, kroz povećanje broja bilateralnih sporazuma i programa međunarodne kreditne mobilnosti, intenzivno radi na povezivanju sa renomiranim visokoobrazovnim institucijama i brojnim evropskim i svjetskim univerzitetima, kakav je Univerzitet u Krajovi.

Prorektorica Peković je kazala da je Univerzitet Crne Gore dominantno posvećen politici i ideji internacionalizacije, te da je sigurna da će saradnja između crnogorskih i rumunskih visokoškolskih institucija, u narednom periodu, biti još plodonosnija.

Profesor Margaritesku je kroz prezentaciju o rumunskom Univerzitetu za farmaciju i medicinu,  predstavio razvoj te institucije, kao i mogućnosti koje, kroz nastavni program svoje četiri organizacione jedinice, nudi budućim ljekarima, stomatolozima, farmaceutima, medicinskom osoblju.

Rektor Božović sa svojim saradnicima, izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom, kao  i spremnost i otvorenost za dalju saradnju.

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/dogovorena-saradnja-sa-univerzitetom-u-krajovi

https://www.in4s.net/posjetom-pocasnog-konzula-rumunije-dogovorena-buduca-saradnja-sa-univerzitetom-u-krajovi/

https://www.portalanalitika.me/clanak/posjetom-pocasnog-konzula-rumunije-dogovorena-buduca-saradnja-sa-univerzitetom-u-krajovi

https://gradski.me/ucg-dogovorena-saradnja-sa-univerzitetom-u-krajovi/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/334983/dogovorena-saradnja-sa-univerzitetom-u-krajovi.html

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 383

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.