Razmatrana saradnja Univerziteta Crne Gore sa tri primorske opštine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom UCG prof. dr Vladimirom Božovićem, sastala se danas sa predstavnicima tri primorske opštine: gradonačelnikom Tivta Željkom Komnenovićem, gradonačelnikom Kotora Vladimirom Jokićem i  potpredsjednikom SO Herceg Novi Mirkom Musturom.

Na sastanku su predstavljeni modeli moguće saradnje Univerziteta Crne Gore sa opštinama, posebno u pogledu idejnih i istraživačkih kapaciteta, te ljudskog potencijala koji može biti od pomoći u budućem kreiranju koncepta pametnih gradova, te gradova čiji će se razvoj bazirati na ekspetskom znanju na polju tehnološkog, ekonomskog i turističkog razvoja. 

Akcenat sastanka je bio na potencijalnim projektima u domenu elektro mobilnosti i uvođenja električnih automobila sa ciljem smanjenja zagađenja, a po ugledu na primjenu evropskih standarda i Evropskog zelenog plana (EU Green Deal) koji ima za cilj da Evropa do 2050. godine postane prvi klimatsko neutralni kontinent bez znatnije emisije ugljen dioksida.

Na sastanku su, pored rektora Božovića, učestvovali i prorektorica za interancionalizaciju prof. dr Sanja Peković, prorektorica za nauku prof. dr Irena Orović i prof. dr Novak Jauković sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i potpredsjednik SO Kotor Siniša Kovačević i potpredsjednik SO Tivat Goran Božović.

Medijske objave:

https://radiotivat.com/razmatrana-saradnja-univerziteta-crne-gore-sa-tri-primorske-opstine/

https://volimpodgoricu.me/?p=513808

https://www.portalanalitika.me/clanak/razmatrana-saradnja-univerziteta-crne-gore-sa-tri-primorske-opstine

https://rthn.co.me/razmatrana-saradnja-univerziteta-crne-gore-sa-tri-primorske-opstine/

https://www.in4s.net/razmatrana-saradnja-univerziteta-crne-gore-sa-tri-primorske-opstine/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/razmatrana-saradnja-univerziteta-crne-gore-sa-tri-primorske-opstine

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.