Nagrada Univerzitetu Crne Gore za unapređenje obrazovnog procesa




Univerzitetu Crne Gore dodijeljena je Nagrada za unapređenje obrazovnog procesa na finalnoj večeri Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja,  održanom od 8. do 14. maja 2022. godine, u TC Delta City-ju, u Podgorici. Nagradu je u ime Univerziteta Crne Gore primila prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta Crne Gore prof. dr Sanja Peković.

Univerzitet se tokom sajma predstavio sa bogatom i cjelokupnom izdavačkom produkcijom, podijeljenom po naučnim oblastima, odnosno disciplinama. Nagrada Univerzitetu je, prema obrazloženju žirija sajma, dodijeljena za „prezentaciju izuzetno bogate udžbeničke literature, koja je uključila najsavremenija znanja iz studijskih programa fakulteta, najprije neophodnih za sam akademski razvoj studenata, ali i svih onih koji su svojim pozivom povezani sa disciplinama kojima se ovi udžbenici bave“.

Sajam knjiga i obrazovanja bio je i prilika da se Univerzitet Crne Gore i organizacione jedinice koje su učestvovale na sajmu predstavi potencijalnim budućim studentima i da ih informiše o raznim aspektima naučno-nastavnog rada Univerziteta.

Takođe, na finalnoj večeri, Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore dodijeljena je Nagrada za najbolje opremljenu knjigu „Crnogorska artiljerija u 19. vijeku“, priznanje koje dijeli sa još dva izdavača. 

 Učešće Univerziteta Crne Gore na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja i ove godine je organizovala Centralna univerzitetska biblioteka.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.