Drugi rok za upis na Univerzitet Crne Gore u drugoj polovini jula  




Drugi rok za upis na Univerzitet Crne Gore u drugoj polovini jula   

Procedura za upis na Univerzitetu Crne Gore, koja uključuje predaju originalnih dokumenata u studentskim službama organizacionih jedinica, završava se 15. jula ove godine, a kandidati koji nisu uspjeli da se upišu u I roku moći će da konkurišu u II upisnom roku. 

Prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović je najavio da će drugi upisni rok  biti raspisan u drugoj polovini jula.

„Univerzitet Crne Gore bilježi veliki odziv kandidata već u prvom roku, a pojedini studentski programi na svim fakultetima tradicionalno privlače veliku pažnju zainteresovanih kandidata. Takav je slučaj sa Medicinskim fakultetom, gdje je na većini studijskih programa bio mnogo veći broj prijava od broja raspisanog Konkursom (Medicina-129, Stomatologija-21, Farmacija-50, Visoka medicinska škola-154, Primijenjena fizioterapija - 88). Prema trenutnim procjenama, mjesta bi trebalo biti na Stomatologiji, u drugom roku.

Već sada možemo reći da su u prvom roku popunjena mjesta na Fakultetu političkih nauka, prekobrojnim prijavama za studijske programe Politikologija – međunarodni odnosi (65), Socijalna politika i socijalni rad (48) i Medijske studije i novinarstvo (41). Tako je i sa programima Arhitektura (87), Menadžment (120) Pravne nauke (214), Obrazovanje učitelja (55), Predškolsko obrazovanje i vaspitanje (67), Psihologija (45), Pedagogija(42), Turizam i hotelijerstvo (150), Zaštita životne sredine (45).

Kada je riječ o umjetničkim fakultetima prekobrojno interesovanje je bilo na studijskom programima Gluma (23),  Slikarstvo (20) i Grafički dizajn (20).  Na tehničkim fakultetima, veći broj kandidata je bio na programu Elektronika, telekomunikacije i računari (112), Primijenjeno računarstvo (219) i na studijskim programima Prirodno-matematočkog fakulteta Računarske nauke (55), Računarstvo i infomracione tehnologije (21).   

Veliko interesovanje je bilo i na drugim studijskim programima, gdje je broj bio gotovo isti broj kandidata koliko je propisano ili malo ispod propisanog broja,  a takav slučaj je bio na Ekonomiji - 230,  te na programima Engleski jezik i književnost (74), Sociologija (37) i drugi“, naveo je prorektor Mićanović.

Prorektor Mićanović je kazao da kandidati  koji se nisu upisali u prvom roku već sada, na osnovu rang lista objavljenih na fakultetima, mogu uvidjeti preostala mjesta po studijskim programima, uporedivši podatke sa onima datim u Konkursu za prvi rok. Svakako, precizni podaci, dodao je on, biće u tekstu javnog konkursa za drugi rok, a koji će biti objavljen u drugoj polovini jula, u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na sajtu Univerziteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.