U septembru III upisni rok na Univerzitetu Crne Gore

22.07.2022


U septembru III upisni rok na Univerzitetu Crne Gore

Univerzitet Crne Gore raspisaće početkom septembra, u III upisnom roku,  Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore će organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs. Samo u izuzetnim slučajevima, (kada u  u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično),  kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice. 

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće data u Konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me). Za blagovremenu informaciju o konkursu, savjetujemo kandidatima da prate zvanični sajt UCG i profile UCG na  društvenim  mrežama.

Pogledajte i video objašnjenje elektronskog upisa:

Broj posjeta : 938

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.