Početak nastavne godine obilježili svečani prijemi brucoša




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore, početak nove studijske 2022/23. godine obilježio je i svečani prijem brucoša, na ukupno 19 fakulteta i akademija umjetnosti.

Pored pozdravne poruke rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimira Božovića, riječi dobrodošlice u amfiteatrima i učionicama fakulteta, uputili su i dekani fakulteta.

U ime nastavnika i saradnika, na početku nove akademske godine poželjeli su im uspješan početak i predstavili izazove koji ih očekuju tokom studiranja, uputivši im poruke ohrabrenja na putu izgradnje sopstvene budućnosti.  

Neke od poruka su bile:

Ekonomski fakultet: Ideje ekonomista su mnogo važnije nego što se to obično misli. U stvari, samo oni vladaju svijetom. - Džon Mejnard Kejns.  Krajnji resurs u ekonomskom razvoju su ljudi. Ljudi, a ne kapital ili sirovine, razvijaju privredu - Piter Draker. 

 Medicinski fakultet: Ulazite u svijet nauke i medicinskog obrazovanja i već se suočavate s pandemijom izazavanom virusom SARS CoV 2. Uz ogromne napore, znanje i odricanja zdravstevnih radnika, medicina je savladala i ovaj izazov. Vratili smo se normalnom organizovanju nastave i omogućili edukativne aktivnosti na fakultetu i nastavnim bazama.

Građevinski fakultet: Građevinarstvo je izazovno, pruža velike šanse i privilegije, ali istovremeno zahtijeva velike napore i brojna odricanja. Generacije građevinaca koje su stasale u ovoj školi ostavile su dubok stvaralački trag na crnogorsko graditeljstvo, a i šire. 

Filozofski fakultet: Pred vama su dani punog razvoja vaše mladosti, otkrivanja, učenja, razmjene na putu ka samoostvarenju, kako reče mudri V. Jerotić: „Nema granica čovekovog sazrevanja u toku njegovog života. Samo volja za smisao može da nas učini odgovornim i tada tek spremnim da pomognemo i sebi i društvu”.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.