Proglašenjem najboljih naučnika završena Konferencija CSA




Proglašenjem najboljih naučnika završena Konferencija CSA

Dodjelom nagrada najboljem mladom naučniku i ženi u nauci zatvorena je 14. Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu - sportska dostignuća, koja je u prethodna tri dana organizovana u Budvi.

Za najboljeg mladog naučnika proglašen je Marko Gušić sa Univerziteta u Novom Sadu, a za najbolju ženu u nauci Jana Nova sa Univerziteta Masarik u Brnu, u Češkoj. 

Nepodijeljeno mišljenje učesnika i organizatora skupa je da je konferencija opravdala sva očekivanja i da su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, kao organizatori, načinili dodatni iskorak u promociji sportske nauke i njenog značaja, ali i na povezivanju naučno-istraživačke zajednice zemalja učesnica.

U radu konferencije, kroz plenarna izlaganja, poster sesije, radionice i panele, učestvovalo je gotovo 300 učesnika iz 23 države svijeta.

Posebna vrijednost konferencije, osim multidisciplinarnosti, je i učešće oko 100 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.