Počela realizacija partnerskog Erasmus+ projekta Rektorata UCG COWEB-a




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore, prof. dr Nevena Mijajlović i prof. dr Boris Vukićević učestvovali su na Kick off sastanku Erasmus+ projekta COWEB “Promovisanje i omogućavanje kolaborativnog virtuelnog međunarodnog učenja u visokoškolskim ustanovama Zapadnog Balkana" koji se održao na Epoka univerzitetu u Tirani, Albanija, od 22. do 23. februara 2023. godine.

Pored Univerziteta Crne Gore, partneri na projektu su: Tehnički univerzitet u Drezdenu,  Njemačka, Međunarodni fakultet za društvene i poslovne studije, Slovenija, Univerzitet u Solentu, Italija, Evropska edukativna inicijativa, Albanija, Univerzitet Nderkombetar za biznis i tehnologiju, Kosovo, Kolegji “Biznesi”, Kosovo, Visokoškolska ustanova internacionalni BURC, Bosna i Hercegovina, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Koordinator projekta je Turgut Ozal Education SHA, Albanija.

Kroz COWEB projekat, univerziteti Zapadnog Balkana će ojačati svoje kapacitete kroz međunarodnu virtuelnu saradnju kao inovativnu pedagogiju u nastavi i učenju, sa fokusom na kreiranje virtuelnog/kombinovanog prostora za učenje i sadržaj kurseva koji će unaprijediti veštine i kompetencije 21. vijeka i riješiti nizak nivo prekogranične saradnje među mladim studentima u regionu Zapadnog Balkana. Aktivnosti virtuelne razmjene planirane u okviru ovog projekta dodatno će unaprijediti digitalnu kulturu među akademskim osobljem i studentima u regionu. Rezultati COWEB-a će imati značajan i dugoročan uticaj na ciljane visokoškolske ustanove Zapadnog Balkana nakon trajanja projekta i kao takvi će imati koristi za društvo uopšte.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/154929-unapredenje-digitalnih-vjestina-studenata-i-medunarodne-saradnje-kroz-projekat-coweb 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.