Fond za inovacije Crne Gore raspisao poziv za dodjelu grantova:  Otvoreno pet programa podrške
Fond za inovacije Crne Gore raspisao poziv za dodjelu grantova:  Otvoreno pet programa podrške

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javne pozive za dodjelu grantova za provjeru inovativnog koncepta, strateško partnerstvo u sprovođenju predakceleracijskog programa za startapove,  podsticanje razvoja inovacione kulture, realizaciju edukativnih programa u oblastima pametne specijalizacije i zaštitu i razvoj pronalaska. Ukupna vrijednost raspisanih poziva iznosi 650.000 eura.

Javni pozivi i neophodna dokumentacija za prijavu objavljeni su na sajtu Fonda

Ključni ciljevi ovih programa su jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora za razvoj inovacija, afirmacija inovacionog preduzetništva i izgradnja održivog ambijenta za prevođenje ideja u inovacije i njihovu komercijalizaciju na tržištu, kao i promocija i popularizacija inovacija, strategije pametne specijalizacije i saradnje naučnoistraživačkih ustanova i privrede.  Svaki javni poziv ima specifičnu ciljnu javnost kojoj je namijenjen, a kada se pogleda kumulativno, obuhvaćeni su svi domaći akteri našeg inovacionog ekosistema. Svi pozivi su usmjereni ka mikro, malim ili srednjim privrednim društvima, kao i naučnoistraživačkim ustanovama, na neke pozive se mogu prijaviti i nevladine organizacije kao i druge organizacije ili ustanove registrovane u Crnoj Gori, a vaučeri za zaštitu i razvoj pronalaska dostupni su i fizičkim licima. 

Zato vas pozivamo da detaljne informacije o pozivima pogledate na sajtu Fonda:

INFO DANI

Info danI o navedenim programima će biti održani u sljedećim gradovima:

  • Podgorica (Privredna komora, 15. maj u 12h)
  • Nikšić (Tehnopolis, 16. maj u 13h)
  • Bar (Biznis centar Bar, 17. maj u 12h)
  • Bijelo Polje (EU kutak, 18. maj u 12h)

Za info dane se možete prijaviti na sljedećem linku – Info dani - Promocija Javnog poziva za provjeru inovativnog koncepta (PoC)

Za sve aktuelne pozive, obuke i informacije pratite Fond za inovacije Crne Gore na društvenim mrežama: LinkedIn, Facebook i Instagram, pišite i pozovite Fond za inovacije Crne Gore.

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.