Univerzitet Crne Gore bira tri dekana i direktora




Univerzitet Crne Gore bira tri dekana i direktora

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao je danas redovnog profesora prof. dr Milana Markovića za vršioca funkcije dekana Fakulteta političkih nauka i konstatovao prestanak funkcije dekana prof. dr Saši Kneževiću, koji je podnio ostavku iz ličnih razloga.

„Upravni odbor donio je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Fakulteta političkih nauka iz Podgorice, kao i direktora Istorijskog instituta“, kazao je nakon sjednice UO predsjednik prof. dr Duško Bjelica.

On je saopštio i da je UO usvojio inicijativu rektora prof. dr Danila Nikolića za donošenje odluke o obliku organizovanja Centra izvrsnosti u bioinformatici kao posebne unutrašnje jedinice Univerziteta Crne Gore, umjesto dosadašnjeg statusa Centra u okviru Elektrotehničkog fakulteta.

„Zadužuje se rektor da podnese UO elaborat o opravdanosti statusnih promjena, kao i o ispunjenosti uslova za osnivanje Centra izvrsnosti u skladu sa zakonom i Statutom Univerziteta Crne Gore. Rok za podnošenje elaborata je 1. mart 2018. godine“, rekao je predsjednik UO prof. dr Duško Bjelica.

Nakon usvajanja Elaborata o opravdanosti osnivanja posebne unutrašnje jedinice Univerziteta, kako je kazao, Upravni odbor bi donio odluku o pokretanju postupka osnivanja i dostavio Vladi Crne Gore na usvajanje.    



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.