Na UCG akreditovan prvi zajednički master interdisciplinarni studijski program




Na UCG akreditovan prvi zajednički master interdisciplinarni studijski program

Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO) odobrila je akreditaciju prvog zajedničkog master interdisciplinarnog studijskog programa na engleskom jeziku pod nazivom Zaštita i upravljanje morskom sredinom u okviru Pomorskog fakulteta Kotor (PFK).

Program je rezultat koordinatorskog Erasmus  + CBHE  projekta PFK-a Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management – MEP&M“-619239-EPP-1-2020-1-ME-EPPKA2-CBHE-JP  i obuhvata saradnju Univerziteta Crne Gore sa univerzitetima "Aleksander Moisiu" u Draču i "Ismail Ćemali" u Valoni.

Napominjemo, riječ je o prvom zajedničkom master programu na Univerzitetu Crne Gore i još jednom od studijskih programa Univerziteta u sklopu kojeg će studenti pohađati nastavu i polagati ispite na engleskom jeziku. Trajanje ovog master programa je četiri semestra, u obimu od 120 ECTS, uz sprovođenje programa izdavanja zajedničkih diploma.

Univerzitet Crne Gore ostaje posvećen unapređenju kvaliteta obrazovanja, proširenju studijskih programa, usmjeravajući se na interdisciplinarnost kako bi se efikasnije odgovorilo na dinamične zahtjeve modernog društva i povećavala međunarodna vidljivost institucije.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.