Poziv doktorandima: UCG raspisuje konkurs za kraće istraživačke boravke u inostranstvu 15. aprila




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore će i ove godine objaviti konkurs za kraće istraživačke boravke u inostranstvu, u trajanju do dva mjeseca, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici Univerziteta, 15. aprila 2024. godine.

Ova jedinstvena šansa omogućava mladim istraživačima da steknu iskustvo rada na vodećim svjetskim obrazovnim i istraživačkim institucijama, kao i u razvojno-istraživačkim centrima najrazvijenijih kompanija Evrope.

Boravci se organizuju u okviru programa za podršku razvoja nauke i usavršavanja kadrova na Univerzitetu Crne Gore, kao i ispunjenja ciljeva Strategije razvoja Univerziteta.

Na konkurs za kratkoročne istraživačke boravke mogu se prijaviti doktorandi na UCG koji nisu zaposleni i koji ne primaju druge stipendije, saradnici u nastavi  koji su ujedno studenti doktorskih studija, ili saradnici u nastavi sa završenim doktoratom koji nisu korisnici drugih stipendija.

Kao i prošle godine, finansijski će se podržati studijski boravak stipendijom Univerziteta, za ukupno deset aplikanata. Iznos stipendije iznosiće 2500€ neto (bez obzira na dužinu boravka), i podrazumijeva pokrivanje putnih troškova, smještaja i životnih troškova.

Uslovi ovogodišnjeg konkursa, kao i detalji prijavljivanja, biće objavljeni u tekstu konkursa, 15. aprila. Evaluaciju i rangiranje pristiglih prijava obavlja Naučni odbor Univerziteta Crne Gore.

Ovaj program omogućava doktorandima i istraživačima da se upoznaju sa naprednim istraživačkim tehnologijama i praksama, te razmjenu znanja i iskustava na međunarodnom nivou, kroz stvaranje snažne međunarodne mreže znanja koja ima pozitivan uticaj na naučnu zajednicu Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.