Univerzitet Crne Gore postao član globalne mreže EMREX za razmjenu podataka o akademskim kvalifikacijama




Univerzitet Crne Gore postao član globalne mreže <span class="CyrLatIgnore">EMREX</span>  za razmjenu podataka o akademskim kvalifikacijama

Univerzitet Crne Gore je pristupio EMREX mreži i postao pridruženi član globalne platforme za elektronsku razmjenu podataka o akademskim kvalifikacijama, kao prva institucija sa Zapadnog Balkana integrisana u ovu eminentnu međunarodnu asocijaciju.

EMREX mreža okuplja institucije iz Švedske, Danske, Finske, Njemačke, Grčke, Italije, Holandije, Norveške, Poljske i Hrvatske. Svojom inovativnom platformom omogućava efikasnu, sigurnu i jednostavnu verifikaciju akademskih kvalifikacija. Time se značajno unapređuje mobilnost i potencijal za zaposlenje studenata, kao i transparentnost i integritet u akademskoj i profesionalnoj zajednici.

Ovo članstvo predstavlja značajan korak za Univerzitet Crne Gore na planu razvoja internacionalizacije i digitalizacije, potvrđujući posvećenost akademskoj izvrsnosti, inovacijama, međunarodnoj saradnji i misiji kontinuiranog poboljšanja uslova i prilika za studente, akademsko osoblje i širu zajednicu.

U svojstvu pridruženog člana EMREX mreže, Univerzitet Crne Gore će staviti na raspolaganje inovativne alate koji omogućavaju našim studentima i diplomcima da efikasno i bezbjedno dijele podatke o svojim akademskim postignućima sa potencijalnim poslodavcima i obrazovnim institucijama širom svijeta.

Pored otvaranja novih puteva za profesionalni razvoj, ova inicijativa omogućava poslodavcima pristup verifikovanim akademskim kvalifikacijama kroz elektronski registar. To ne samo da optimizuje proces zapošljavanja već i doprinosi povećanju kvaliteta radne snage, omogućavajući poslodavcima da donose informisane odluke zasnovane na verifikovanim akademskim postignućima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.