Strateški dijalog na Univerzitetu Crne Gore: Globalne obrazovne inicijative post-pandemije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović, sastao se sa prof. dr Irvinom Studinom, predsjednikom Svjetske komisije za obrazovanje sve djece u post-pandemijskom periodu. Profesor Studin je poznat po svom radu na adresiranju posljedica koje je pandemija COVID-19 ostavila na globalno obrazovanje.

Sastanku su prisustvovali i prorektor, prof. dr Veselin Mićanović, te organizatorka posjete, prodekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr Biljana Maslovarić. Razgovarali su o ključnim izazovima s kojima se suočava obrazovanje u Crnoj Gori i šire, s posebnim naglaskom na uticaj pandemije na mlade i društvene strukture

Teme sastanka uključivale su razmatranje efikasnih strategija za ublažavanje negativnih posljedica pandemije na učenike i studente. Raspravljalo se o potrebi za sveobuhvatnim obrazovnim reformama koje bi osigurale otpornost obrazovnog sistema na buduće krize.

Rektor Božović i njegovi gosti razmijenili su mišljenja o mogućim obrazovnim intervencijama. Predložene su konkretne strategije koje uključuju integraciju digitalnih alata u nastavne procese i povećanje psihološke podrške za studente.

Ovaj sastanak naglasio je važnost međunarodne saradnje u kreiranju obrazovnih politika koje su otporne na krize i koje promovišu održivi razvoj i dobrobit svih studenata. Izražena je zajednička posvećenost nastavku dijaloga i sprovođenju inovativnih rješenja u obrazovnom sektoru.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.