Konkurs za treći upisni rok UCG u utorak




Konkurs za treći upisni rok UCG u utorak

Univerzitet Crne Gore raspisaće u utorak, 28. avgusta, konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija -III upisni rok, koji će biti objavljen u crnogorskim dnevnim listovima.

Slobodnih mjesta za upis studenata koji će se finansirati iz Budžeta Crne Gore ima na Biotehničkom, Elektrotehničkom, Fakultetu dramskih umjetnosti, Fakultetu likovnih umjetnosti, Pomorskom fakultetu, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Filološkom, Filozofskom, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom fakultetu, Muzičkoj akademiji, Pravnom fakultetu u Bijelom Polju i Prirodno-matematičkom fakultetu.

„Pravo prijave na konkurs za upis na studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalonog okvira kvalifikacija“, objasnila je prorektorica za nastavu UCG prof. dr Đurđica Perović.

Profesorica Perović je dodala da je kandidatima, uz prijavu za upis, potrebna originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja;  diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma; kopija biometrijske lične karte ili lične isprave za strance,  diploma o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom  ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Svi detalji o upisu biće naznačeni u tekstu konkursa, a studentima će za sva pitanja na raspolaganju biti studentske službe fakulteta.

 

Kontakti studentskih službi fakulteta UCG

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.