Delegacija Univerziteta Crne Gore u posjeti ambasadi Crne Gore u Grčkoj




Ambasadorka Crne Gore u Grčkoj, H.E. Ana Vukadinović, ugostila je danas delegaciju Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem.  

Rektor Nikolić je informisao ambasadorku Vukadinović o saradnji koju Univerzitet Crne Gore ima sa univerzitetima u Grčkoj, ističući odličnu saradnju u realizaciji međunarodnih projekata u kojima su uspostavljeni jaki partnerski odnosi. Upoznao je i sa planovima za razvoj dalje saradnje, jačanje bilateralnih odnosa i bolju povezanost naučne zajednice dvije države. Jedna od aktivnosti jeste i upravo uspostavljena saradnja sa Nacionalnim tehničkim univerzitetom u Atini.  

Ambasadorka Vukadinović je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i podržala namjere Univerziteta Crne Gore za uspostavljanjem još bolje saradnje. Istakla je da je izbor strateških partnerstava sa univerzitetom kao što je Nacionalni tehnički univerzitet u Atini od velikog značaja i za napredak naučne zajednice na Univerzitetu Crne Gore. Cijeni inicijative koje trenutno sprovodi uprava Univerziteta Crne Gore, te izražava spremnost za eventualnu pomoć u daljim aktivnostima.

Ambasadorka Vukadinović je ugostila delegaciju i na događaju koji je po prvi put organizovan u Grčkoj – Okupljanje dijaspore Crne Gore u Grčkoj. Tom prilikom, delegacija Univerziteta je imala prilike i da se susretne sa brojnim crnogorskim državljanima iz svijeta nauke, sporta, ekonomije. Posebno je važno istaći povezivanje sa pojedincima naučne i stručne dijaspore imajući u vidu da je ostvarivanje saradnje sa naučnom dijasporom jedan od strateških ciljeva daljeg razvoja i napredovanja Univerziteta Crne Gore. Univerzitet Crne Gore je nedavno usvojio i Pravilnik o saradnji sa dijasporom, koji propisuje načine ostvarivanja i stimulisanja saradnje između Univerziteta Crne Gore i dijaspore.  

Pored rektora Nikolića, delegaciju čine prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora, prof. dr Predrag Miranović, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr Igor Vušanović, dekan Mašinskog fakulteta i prof. dr Svetislav Popović, dekan Arhitektonskog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.