Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore u prvoj sedmici oktobra




Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore u prvoj sedmici oktobra

Univerzitet Crne Gore raspisaće, u oktobru, konkurs za upis na doktorske studije za studijsku 2019/20. godinu po prispjelim prijedlozima ovlašćenih predlagača: fakulteta, Centra za doktorske studije i Senata UCG, a nakon odluke Upravnog odbora UCG.

Predsjednik Centra za doktorske studije prof. dr Predrag Miranović kazao je da je 12 fakulteta do sada dostavilo prijedloge za 106 mjesta za upis na doktorske studije.

 „Pravo prijaveImage na konkurs za upis na doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita“, kazao je Miranović.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

Svi detalji o upisu biće naznačeni u tekstu konkursa, a studentima će za sve dodatne informacije biti na raspolaganju komisije za doktorske studije na fakultetskim jedinicama, kao i studentske službe fakulteta.

„Visina školarine za doktorske studije se prošle godine kretala od 250 do 2000 eura po semestru, te se i ove godine očekuje da će školarina biti u okvirima prošlogodišnjih studija“ kazao je predsjednik Centra prof. dr Miranović.

Konkurs za doktorske studije biće raspisan na sljedećim fakultetima: Biotehnički fakultet (Biotehnika), Ekonomski fakultet (Ekonomija), Elektrotehnički fakultet (Elektrotehnika), Fakultet političkih nauka (Političke nauke), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (Fizička kultura), Fakultet za turizam i hotelijerstvo (Turizam), Filološki fakultet (Jezik i književnost), Filozofski fakultet, Građevinski fakultet (Građevinarstvo), Mašinski fakultet (Mašinstvo), Medicinski (Medicina, Stomatologija, Farmacija), Metalurško-tehnološki fakultet (Metalurgija i materijali),   Pomorski fakultet Kotor (Menadžment u pomorstvu i logistika, Pomorske nauke), Pravni fakultet (Pravne nauke) i Prirodno-matematički fakultet (Matematika, Računarske nauke, Fizika, Biologija).

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.