Nikolić i Bjelica posjetili područna odjeljenja fakulteta UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica posjetili su područna odjeljenja fakulteta Univerziteta Crne Gore i sastali se sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

U toku posjete razmotrena je potreba za moguće otvaranje studijskih programa u oblasti tehničko-tehnoloških nauka, održavanja elektro i mašinskih sistema, kao i proširenje ponude studijskih programa koje realizuje Biotehnički institut u Bijelom Polju.

Razmotrene mogućnosti, prema riječima rektora Nikolića, imaju za cilj razvoj regiona sjevera Crne Gore, u skladu sa potrebama društva i prepoznavanjem kvaliteta mladog kadra koji živi u tom području države.

„Sjever Crne Gore ima značajne razvojne potencijale, a najveći resurs su upravo mladi i talentovani ljudi željni znanja, vještina, stručnih kvalifikacija, mogućnosti za dalji rast i usavršavanje“, kazao je on.

Pored Rektora UCG i Predsjednika Upravnog odbora UCG u posjetu su otišli i dekani: Biotehničkog fakulteta prof dr. Božidarka Marković, Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saša Mujović, Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović i Mašinskog fakulteta prof. dr Igor Vušanović.

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.