Studenti Univerziteta Crne Gore promovišu zdrave stilove života




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Univerziteta Crne Gore su u petak, u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore, bili dio Biking ture za studente, dok je u subotu oko 100 studenata uživalo u obilasku Kapetanovog i Manitog jezera.

Biking tura za studente, kao još jedna u nizu netakmičarskih aktivnosti, organizovana je u okolini Danilovgrada, u saradnji sa Biciklističkim klubom „Džada“, a uz podršku Biciklističkog saveza Crne Gore. U uvodnom dijelu programa, sve učesnike pozdravila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, a nakon obraćanja predsjednika Biciklističkog saveza i predsjednika Studentskog sportskog saveza Crne Gore, studenti su vozili 25km u Bjelopavlićima i okolini rijeke Zete.

Učesnici ture su bili u prilici da se upoznaju sa prelijepim predjelima ove opštine, ali i da čuju zanimljive priče o mostu Jelene Anžujske i Adžijinom mostu, gdje su pravljene kraće pauze za fotografisanje. Nakon ture organizovano je zajedničko druženje u prelijepom ambijentu kuće od blata, a Opština Danilovgrad je nagradila biciklom autora najljepše fotografije zabilježene tokom ture.

Na visinama Lukavice, ušuškano među planinama, put do Kapetanovog jezera  pružio je studentima sve što je potrebno za avanturu za pamćenje: dolinu Lukavice sa mirisnim cvjetnim poljima punim narcisa i maslačaka, katune koji proizvode domaće proizvode, domaće životinje, kao i beskrajnu tišinu i mir. Nakon Kapetanovog, na svega 45 minuta pješačenja, studenti su obišli i Manito jezero. Prelijepi vidici i fotografije za uspomenu obilježili su ovo jednodnevno druženje studenata.

Navedene aktivnosti izazivaju sve veću pažnju studenata, a Studentski sportski savez Crne Gore će i u narednom periodu kroz slične događaje promovisti zdrave stilove života iupoznati studente sa prelijepim predjelima naše države koje do sada nijesu imali prilike da vide.

Izvor: Studentski sportski savez Crne Gore

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.