CEI raspisao konkurs za mlade književnike




CEI raspisao konkurs za mlade književnike

Centralno-evropska inicijativa (CEI) u saradnji sa Udruženjem slovenačkih pisaca objavila je konkurs za dodjelu stipendije za rezidentni boravak književnika u zemlji članici CEI po izboru dobitnika stipendije.

Stipendija je namijenjena mladim književnicima iz zemalja centralne Evrope koje još nijesu članice Evropske unije, odnosno za stvaraoce iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije i Ukrajine.

Pravo učešća imaju književnici starosti do 35 godina, a stipendijom je predviđen rezidencijalni boravak od tri mjeseca u nekoj od zemalja CEI. Stipendija podrazumijeva i novčani grant u iznosu od 5.000 eura.

Dobitnik stipendije biće gost 32. Međunarodnog literarnog festivala Vilenica koji će biti organizovan od 6. do 10. septembra na više lokacija u Sloveniji. Dobitnik stipendije rezidencijalni  boravak mora iskoristiti u periodu od 6. septembra 2017. godine do 6. septembra 2018. godine.

Rok za podošenje aplikacija je 30. april 2017. godine. Aplikacije se šalju poštom, u zapečaćenoj koverti, na adresu: Slovene Writers’ Association (Writer in Residence), Tomšičeva 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenia.

Konkurs i registracioni obrazac možete preuzeti iz priloga vijesti.  

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.