Specijalno izdanje uz Vijesti: Univerzitet Crne Gore visoko u međunarodnom akademskom rangiranju




 Specijalno izdanje uz Vijesti: Univerzitet Crne Gore visoko u međunarodnom akademskom rangiranju

Specijalno izdanje "Univerzitet Crne Gore visoko u međunarodnom akademskom rangiranju", izašlo je uz današnji broj dnevnih novina Vijesti (27. novembra 2020. godine).

U izdanju su date informacije o prihodima Univerziteta od EU fondova, međunarodnoj saradnji, razmjeni kadrova, projektima...

Image"Univerzitet Crne Gore je, samo u prošloj godini, imao preko 3,5 miliona prihoda od projektnih aktivnosti. Na svim organizacionim jedinicama trenutno je aktivna realizacija velikog broja projekata, a Univerzitet je, pored ostalih, uspio da dobije čak 21 projekat u okviru Erasmus+ programa Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, od kojih pet koordinatorskih.

Isto tako Kancelarija za međunarodnu saradnju UCG administrira i pruža podršku mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, kao i studentima i predavačima koji dolaze na Univerzitet Crne Gore.

Od početka ovog programa, odnosno 2015/16. godine, Univerzitet Crne Gore broji preko 700 studentskih mobilnosti i preko 400 mobilnosti akademskog i administrativnog osoblja.

U ovom trenutku, UCG ima 122 potpisana ugovora sa partnerskim univerzitetima iz 25 evropskih zemalja, a u akademskoj 2019/20. godini ostvareno je 187 odlaznih i 104 dolazne mobilnosti. Zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa planirane mobilnosti, njih 43 dolazne i 82 odlazne, su se odložile", navodi se u najavi Vijesti.

Informacija više na linku: https://www.vijesti.me/v/489447

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.