Održan sastanak sa članovima komisija za obezbjeđenje i unapređenje sistema kvaliteta




Održan sastanak sa članovima komisija za obezbjeđenje i unapređenje sistema kvaliteta

Odbor za upravljanje sistemom kvaliteta danas je održao online sastanak sa članovima Komisija za obezbjeđenje i unapređenje sistema kvaliteta, na kojem se uključilo 60 učesnika. Tema sastanka bilo je definisanje daljih ciljeva u procesu samoevaluacije, koji se prvi put sprovodi na Univerzitetu Crne Gore. 

Odbor za upravljanje sistemom kvaliteta je, prethodno, upoznao organizacione jedinice Univerziteta sa  mišljenjem i preporukama datim na osnovu samoevalucionih izvještaja 19 fakultetskih jedinica Univerziteta i dva instituta, a tiču se unapređenja kulture kvaliteta i akademskog integriteta, nastave, ljudskih resursa, studenata, naučnoistraživačke i umjetničke djelatnosti, saradnje i moblinosti i upravljanja resursima. Takođe, bilo je riječi i o unapređenju standarda i indikatora kvaliteta za narednu godinu, odnosno za narednu samoevaluaciju.

 

Podsjećanja radi, Univerzitet Crne Gore je, u skladu sa preporukama IEP tima, započeo proces samoevaluacije, u skladu sa uvojenim Standardima i indikatorima za obezbjeđenje i unapređenje kvaliteta, a u cilju poboljšanja stanja visokog obrazovanja.

Image

Image

Image

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.