Stipendije za osnovne studije inženjeringa na Tajlandu




Stipendije za osnovne studije inženjeringa na Tajlandu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Međunarodna škola za inženjering (ISE), Fakultet za inženjerstvo, Chulalongkorn Univerzitet Tajlanda, dodjeljuje stipendije stranim studentima za upis redovnih osnovnih studija 2021. godine.

Strani studenti koji nijesu državljani Tajlanda koji posjeduju visok akademski nivo mogu aplicirati za redovne studije u okviru četiri programa: nano inženjering, automobilski dizajn, inženjering manufakture, inženjering informatike i komunikacija, vazduhoplovnog inženjerstva, inženjerstva robotike i vještačke inteligencije.

Postoje dva tipa stipendije:

  1. Puna stipendija koja pokriva školarinu, troškove programa, troškove povratne avionske karte ekonomske klase do Bankoka, mjesečnu stipendiju i smještaj, zdravstveno osiguranje.
  2. Parcijalna stipendija koja pokriva troškove programa i zdravstvenog osiguranja.

 

  1. Kandidati ne smiju biti stariji od 25 godina i ne mogu biti državljani Tajlanda, niti imati dvojno državljanstvo od kojih je jedno tajlandsko.
  2. Da su završili ili očekuju da završe srednjoškolsko obrazovanje s prosječnom ocjenom ne manjom od 3.5 na skali od sistema 4.0.
  3. Moraju biti dobrog zdravlja.
  4. Moraju popuniti aplikaciju Chulalongkom Univerziteta za 2021. godinu na sljedećoj internet adresi: www.cas.chula.ac.th/admission/ i položiti testove iz sljedećih disciplina:
  5. a) TOEFL test iz engleskog jezika sa ne manje od 80 poena, ili rezultat IELTS testa sa ne manje od 6.0.
  6. b) Test SAT Math i SAT II Math Level II, sa rezultatom ne manjim od 700, za svaki.
  7. c) Test iz nauke: SAT II iz fizike i hemije, sa ne manje od 700, za svaki.

 

Kandidati treba da podnesu aplikacioni formular i ljekarsko uvjerenje na adresu: ise_scholarship@chula.ac.th , uz napomenu u predmetu: Aplikacija za prijem stranih studenata na stipendiranje 2021, najkasnije do 31. marta 2021. godine.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresovani kandidati se mogu obratiti na adresu: ise_scholarship@chula.ac.th.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.