Stipendije Vlade Republike Indonezije




Stipendije Vlade Republike Indonezije

Vlada Republike Indonezije dodjeljuje stipendije stranim studentima iz zemalja u razvoju koji žele da nastave master studije na nekom od indonežanskih univerziteta.

Ovaj stipendijski program je koncipiran na 10. Konferenciji šefova nesvrstanih zemalja, održanoj od 1. do 6. septembra 1992. godine.

 Počev od 2002. godine, nakon što se program proširio na globalni nivo, ovaj program postaje poznat kao Kemitraan Negara Berkembang Scholarship (u daljem tekstu: KNB), a korisnici ovih stipendija nisu samo iz zemalja članica. Sada se ove stipendije nude i ostalim zemljama u razvoju u Aziji, Pacifiku, Africi i Istočnoj Evropi. KNB nudi iskustvo studiranja  na top univerzitetima Indonezije.

Za akademsku 2021/2022. godinu,  23 univerziteta učestvuje u programu stipendiranja u oblasti društvenih i humanističkih nauka, inženjerstva i obrazovanja.

Sve detaljne informacije o potrebnoj dokumentaciji, kao i pismu preporuke Ambasade Republike Indonezije, zainteresovani mogu naći na internet adresi: http://knb.kemdikbud.go.id ili u skeniranoj brošuri.

 

Rok za podnošenje prijava je 4. maj 2021. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.