Poziv za pisanje poglavlja: studentski život kroz fotografiju, usmenu istoriju ili koncipiranu umjetnost




Poziv za pisanje poglavlja: studentski život kroz fotografiju, usmenu istoriju ili koncipiranu umjetnost

Kreativna Evropa kroz projekat ‘They: Live’ - Student lives revealed through context-based art practices (2020-2023) organizuje poziv za pisanje knjige na engleskom jeziku o studentskom životu kroz istoriju i umjetnost. Knjigu će objaviti referentni, međunarodno indeksirani izdavač i sastojaće se iz tri različita segmenta.

Ovaj poziv ograničen je na prvi dio knjige koji pokušava da uključi istraživače iz različitih disciplina (istorija, sociologija, antropologija, vizuelna antropologija, političke nauke, kulturne i kustoske studije, studije usmene istorije, istorija fotografije, estetika digitalne umetnosti i baze podataka...) o životima studenata (univerzitetski nivo) od Drugog svjetskog rata do danas. U okviru projekta, fotografije iz privatnih albuma, arhiva i kroz usmenu istoriju sadašnjih i bivših učenika biće prikupljene, dokumentovane i prikazane na online platformi Topothek.

Projekat They:live obuhvata sljedeće teme: svakodnevni studentski život, život u kampusu, kulturne navike i slobodno vrijeme, odnose među ljudima, kao i društveno-politički angažman studenata od kraja Drugog svetskog rata do savremenih dana na evropskom nivou. Područje istraživanja može se proširiti izvan zadatih tema projekta i iz različitih uglova i disciplina u životu studenata.

Poziv je internacionalnog karaktera, pa je njegov tekst na engleskom jeziku: http://www.theylive.eu/kategorija.php?menu_id=15

Rok za slanje prijedloga je do 20. juna 2021, a rok za slanje čitavih poglavlja je do 15. septembra 2021.

Prijedloge (400-800 riječi) slati na e-mail adresu:  lorenzojavier.torres.hortelano@urjc.es i  book@theylive.eu.

Smjernice za pisanje prijedloga možete pogledati na linku: https://theylive.eu/download/they%20live%20submission%20guidlines.pdf

Više o samom projektu možete pronaći na linku: http://www.theylive.eu/kategorija.php?menu_id=8



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.