Rektorat

Javni poziv za mlade preduzetnike iz Crne Gore na temu socijalnog preduzetništva
Javni poziv za mlade preduzetnike iz Crne Gore na temu socijalnog preduzetništva

U okviru projekta  Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike-RISE objavljen je drugi javni poziv za prijave mladih preduzetnika iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Republike Sjeverne Makedonije i Srbije da razviju svoje ideje iz oblasti socijalnog preduzetništva. 

Kroz niz radionica, predavanja, sastanaka, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, posluju i istovremeno pomognu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica. 

Podnosioci zahtjeva treba da identifikuju socijalno ili ekološko pitanje koje žele da riješe i / ili rade na svojoj ideji u manjem obimu, a da se još nisu bavili pravim biznisom. 

Kroz RISE program želimo da podržimo i ohrabrimo novu generaciju pokretača promjena da rješavaju probleme u svojim lokalnim zajednicama. Zbog toga smo razvili program podrške – RISE putovanje, koje ima dvije faze: Poglavlje IDEACIJE i poglavlje INKUBACIJE. 

  • Ideacija 

U ovom dijelu RISE putovanja učestvuje odabranih 36 RISE timova iz regiona (po 6 timova iz Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Tokom 4 mjeseca Ideacije gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća.  Paralelno će se održavati i design thinking radionice koje će poboljšati vještine rješavanja problema učesnika. 

Nakon četvoromjesečnog programa, odabrani timovi će imati priliku da svoje ideje javno predstave na Demo danu. Dva najbolja tima iz Crne Gore, odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće dodatnu finansijsku u iznosu od 2250EUR i mentorsku podršku da sprovedu svoje ideje i ostvare pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu. 

  • Inkubacija 

Druga faza programa je posvećena: 

  1. Testiranju i validaciji biznis modela društvenog preduzetništva kroz taylor made program i uz grant za razvoj biznis ideje; 
  2. Regionalnim prilikama za mobilnost, kao što su RISE Bootcamp i RISE Ekspedicije u okviru kojih će imati priliku da se upoznaju, inspirišu i steknu nova znanja od svojih vršnjaka, uspješnih socijalnih preduzetnika, trenera, mentora i eksperata sa teritorije Zapadnog Balkana. 

 

Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavnog obrasca koji je dostupan na sljedećem LINKU

Sve dodatne informacije su u prilogu, a dostupne su i na sajtu IPC Tehnopolis

Dokumenti

Broj posjeta : 197