Administrativno osoblje Univerziteta Crne Gore na petodnevnoj obuci Univerziteta u Granadi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Posredstvom Erasmus+ programa kreditne mobilnosti, administrativno osoblje Centra za unapređenje kvaliteta, Komunikacijskog i PR centra i Službe za javne nabavke Rektorata Univerziteta Crne Gore učestvovalo je na petodnevnoj obuci Univerziteta u Granadi, Španija.

Za vrijeme boravka na španskom Univerzitetu koji broji oko 60.000 studenata i važi za visokoobrazovnu instituciju koja školuje najveći broj studenata putem međunarodnih programa mobilnosti u Španiji, članice administrativnog osoblja UCG imale su priliku da se upoznaju sa dugom tradicijom i dinamikom rada na pomenutom Univerzitetu.

Na poziv direktora ekvivalentnih administrativnih centara u Španiji, prisustvovale su panel diskusiji na temu homogenizacije administrativne dokumentacije na kojoj su navedeni primjeri dobre prakse u pravcu definisanja strukture prilikom generisanja administrativnih dokumenta, a kojima se poštuju kriterijumi za korišćenje korporativnog imidža jedne institucije.

Prilikom petodnevne obuke, predstavljene su aktivnosti pomenutih administrativnih centara UCG, nastavni proces i organizacija, upravljanje i finansiranje međunarodnih projekata, kao i komunikacione aktivnosti na nivou najveće visokoobrazovne institucije u crnogorskom društvu.

Najavljeno je da će u ljetnjem semestru tekuće akademske godine Univerzitet Crne Gore posjetiti zaposlena u Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta u Granadi što čini još jedan korak jačanja saradnje ove dvije visokoobrazovne institucije i dokaz posvećenosti akademskog osoblja u procesu internacionalizacije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.