Poziv studentima za učešće u anketi o Strategiji Evropske unije za Jadransko-jonski region - EUSAIR




Poziv studentima za učešće u anketi o Strategiji Evropske unije za Jadransko-jonski region - EUSAIR

U saradnji sa Evropskom komisijom  - Generalnim direktoratom za regionalnu i urbanu politiku, UniAdrion konzorcijum univerziteta (https://www.uniadrion.net/portfolio/erasmus-consortium-uniadrion-italy/)

 sprovodi istraživanje o nivou informisanosti studenata o  Strategiji Evropske unije za Jadransko-jonski region EUSAIR.

UniAdrion konzorcijum koji okuplja 13 italijanskih univerziteta koordinira Politehnički univerzitet regije Marke. Univerzitet Crne Gore jedan je od univerziteta iz Zapadnog Balkana čiji studenti će moći da provedu period razmjene na nekom od italijanskih univerziteta. Ciljevi konzorcijuma su:

  • povećanje mobilnosti studenata i osoblja u regionu, osobito informisanjem stanovništva Jadransko-jonskog regiona o EUSAIR i sličnim mogućnostima;
  • povećanje interesovanja italijanskih studenata i osoblja za univerzitete Zapadnog Balkana;
  • širenje ponude akademskih mogućnosti za razmjenu za studente sa Zapadnog Balkana;
  • jačanje saradnje između univerziteta Jadransko-jonskog regiona;
  • suzbijanje pojave odliva mozgova, koja pogađa Jadransko-jonsku regiju, posebno Zapadni Balkan.

Projektom su predviđene stipendije za razmjenu studenata iz Italije i Zapadnog Balkana, kao i stipendije za  mobilnost osoblja u cilju držanja nastave i stručnog usavršavanja.

Kako bi doprinijeli istraživanju, pozivamo mlade starosti od 18 do 35 godina da učestvuju u pripremnim aktivnostima  UniAdrion konzoricjuma i popune anketu o EU strategiji za Jadransko jonksu regiju,  koja će unaprijediti organizaciju obuka i drugih inicijativa za informisanje studenata o strategiji.

Rok za učešće u ovoj anketi je 1. decembar 2021. godine. Link za pristupanje anketi je dostupan ovdje: https://support.google.com/drive/answer/6283888

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.